Haberler & Güncellemeler

İHKİP - URGE projesi (İMA) CLO3D Eğitimleri

İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) tarafından yürütülen Örme Konfeksiyon sektör firmalarına yönelik UR-GE projesi kapsamında, CLO 3D eğitimleri başladı.

İTKİP HEDEF – SAYI 328
Mart 2021
İTKİP (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri) Aylık Dergisi

Örme Konfeksiyon UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) Projesi’nde üç boyutlu ürün tasarımı eğitimleri başladı.

İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) tarafından yürütülen örme konfeksiyon sektör firmalarına yönelik UR-GE projesi kapsamında, tasarım ekiplerinin yetkinliklerini artırmak için üç boyutlu ürün tasarım ve sunum programları eğitimleri başladı.
Hazır giyim üreticisi ve ihracatçısı firmaların en çok zaman kaybettikleri süreç, koleksiyon tasarlayıp geliştirme ve onay alma süreci olarak biliniyor. Tüm bu adımları dijital olarak yaparak simülasyon teknolojileriyle gerçeğe en yakın giysi görselleştirmesi yaratan firmalar; maliyetlerini azaltacak, hızlı onay alacak ve siparişleri hızla satış ve ihracata döndürecektir.

İstanbul Moda Akademisi eğitmenleri tarafından verilen “CLO programı” uygulamalı eğitimlerine firmaların tasarım ve modelhane ekipleri, stilistleri katılabiliyor. Ürün için zemin ve kumaş örneklerini seçme, ürünlere uygun aksesuar ve düğme gibi yan ürünlerin seçimi ve ürüne yerleştirilmesi gibi imkânlar sunan program sayesinde tasarım ekipleri hem CLO’yu tanıyor hem de kolaylık ve kullanım avantajlarını test ediyor. CLO programı ile aynı zamanda firmalar, mevcut ve potansiyel müşterileri ile iletişimini ve siparişini hızlandırıyor, numune üretim ve revizeleri ile zaman kaybetmiyor. CLO üzerinden müşteri siparişi ile tasarlanan ürün, müşteriler ile sayısız kez paylaşılıp defalarca revize edilebiliyor. Fiziki numunelerin gönderimi ve revizelerle kaybedilen zamanın ortadan kalktığı CLO programında tasarlanan numuneler, program içindeki avatar modellere giydirilerek sanal defile ve showroom ortamlarında da müşterilere gösterilebiliyor. Programda aynı zamanda moda ve hazır giyim endüstrilerinde firmaları müşterilerine daha kolay bağlayacak bilgisayar destekli dijital ürün ve koleksiyon tasarımları, artistik ve teknik çizimlerle başlayıp ardından dijital teknik çizim föyleri ve 2D CAD üretim tekniklerini bir üst seviyeye çıkaracak üç boyutlu kalıp ve sanal dikiş teknikleri, tekstil yüzeyi oluşturma ve geliştirme, giysi ve numune kütüphanesi oluşturma, sınırsız varyant seçenekleri ve animasyon ara yüzü kullanma gibi birçok farklı konunun uygulandığı eğitimler düzenleniyor.

Kaynak:
https://www.ihkib.org.tr/fp-icerik/ia/d/2021/03/08/hedef-328-tekli-202103081408350267-7E06E.pdf